agenda

(Trainings) weekenden 2024

TEAM-UP

4 & 5 mei 2024


- Wil jij een super team worden met je paard?

- Wil je graag meer leren over de diverse persoonlijkheden van paarden?

- Voel je je onhandig als het op grondwerk aankomt?
- Ben je stapel verliefd op je paard maar heb je soms het idee dat je hem niet helemaal kan helpen en/of begrijpt?

 

Dan is deze TeamUp 2-daagse echt wat voor jou en je paard!

 

Wat leer je dit weekend? 

Tijdens dit weekend leer je hoe je samen tot een diepere connectie, band & verbinding komt. Het programma van dit weekend is samengesteld vanuit het terugkijken naar mijn eigen opleiding. Hoe heb ik eigenlijk de dingen geleerd? Wat zijn de dingen die nog steeds belangrijk zijn en die ik nog gebruik in de paarden training? Deze punten en meer wat ik geleerd heb samen met mijn inmiddels jarenlange ervaring zal ik met jou delen.

 

Een van de dingen waar ik altijd op hamer is orde en techniek, als je je eigen spullen niet op orde hebt, dan hebben de paarden minder respect voor je. Als je staat te prutsen met je touw en stick, creëert dat ruimte waardoor het paard even niet op jou hoeft te focussen en waardoor de verbinding verbreekt.
In het grondwerk werken we de hele tijd aan de verbinding en als er dan praktische zaken langskomen zoals een halster touw of stick die niet op orde zijn, dan komt er storing op de lijn. Je moet één worden met je materiaal, zodat je materiaal je steunt in plaats van dat het je stoort.

 

Een ander belangrijk punt uit mijn opleiding is, het leren over paardenpersoonlijkheden. Wat voor type hebben we voor ons? Wat heeft dit paard nodig? Wie is hij en hoe leert hij het beste? Hoe beter je dat kunt inschatten, hoe beter de training kan worden.  

Het is net als bij mensen, als je voelt dat mensen je begrijpen dan stel je je makkelijker open. Dat werkt bij paarden net zo.

Volgende thema is verbinding. Als het bovenstaande op orde is, dan kan er mooie verbinding ontstaan. Maar hoe ontstaat dat dan? Hoe krijg je verbinding? En hoe krijg je het zo dat je paard bij je wilt zijn?

 

Het is een heel erg hands on trainingsweekend en oefeningen met en zonder paard.

Wat kun je verwachten als je naar een trainingsweekend van Tophorse Training komt?

We vinden het altijd het fijnst als je de avond ervoor aankomt zodat de paarden even tijd hebben om te wennen aan de locatie. Ze staan in ruime paddocks met slowfeeders, waarin ze onbeperkt ruwvoer tot hun beschikking hebben. Je paard kan eventueel ’s nachts ook op stal.

 

We starten de eerste dag met koffie en thee, we doen een voorstelrondje om van elkaar te horen wat de doelen en wensen voor het weekend zijn.
Voor de lunch neemt iedereen wat lekkers mee en dit delen we met elkaar, dit is altijd heel gezellig en lekker.

 

Praktische informatie:

* Theorie- en praktijklessen
* Koffie/thee, wat lekkers
* Overnachting voor je paard in paddock (met hooi en water)

* Meekijken bij andere deelnemers
* In Ede bij Top Horse Training
* 9.30-17.00 uur


€ 349,-

Liberty training

1 & 2 juni 2024

13 & 14 juli 2024

21 & 22 september 2024

Droom jij ervan om samen met je paard in vrijheid te trainen vanaf de grond en/of vanuit het zadel? Zonder hoofdstel/halster en zonder touw? Gewoon puur samen trainen en zijn vanuit liefde, verbinding en vertrouwen? Laat je droom werkelijkheid worden en kom naar dit trainingsweekend! 


Wat leer je dit weekend?
Je leert o.a.: het paard achter je aan laten lopen in vrijheid, mooie cirkels om je heen laten draaien, overgangen in Liberty, aansluiten op elkaar qua tempo en gevoel.

We gaan werken aan verbinding zonder touw en als dit goed gaat dan kunnen het uitbouwen naar onder het zadel. Dit doen we met twee sessies per dag per combinatie. En je zult zien dat de focus van dit weekend maakt dat jullie mooie stappen kunnen maken in het liberty werk. We trainen dit weekend in de roundpen. Allemaal om de beurt, zodat we ook naar elkaar kunnen kijken en daar van leren.
 
Heb je zelf oefeningen waar je mee aan de slag wilt of loop je ergens tegen aan? Geef dit dan van te voren aan zodat we daar gericht mee aan de slag kunnen.

Wat kun je verwachten als je naar een trainingsweekend van Tophorse Training komt?
We vinden het altijd het fijnst als je de avond er voor aankomt. De paarden hebben dan even tijd om te wennen aan de locatie. Ze staan in ruime paddocks met slowfeeders, waarin ze onbeperkt ruwvoer tot hun beschikking hebben. Je paard kan eventueel ’s nachts ook op stal.
 
We starten de eerste dag met koffie en thee, we doen een voorstelrondje om van elkaar te horen wat de doelen en wensen voor het weekend zijn.
Voor de lunch neemt iedereen wat lekkers mee en dit delen we met elkaar, dit is altijd heel gezellig en lekker.

Praktische informatie:
* Theorie- en praktijklessen
* Koffie/thee en wat lekkers
* Lunch
* Overnachting voor je paard in paddock (met hooi en water)
* Meekijken bij andere deelnemers
* In Ede bij Top Horse Training
* 9.30-17.00 uur


€ 349,-

Overige evenementen 2024

Trektocht over de veluwe

11 t/m 13 oktober 2024

Stap in het zadel en laat je meeslepen op een onvergetelijke tocht door de betoverende natuur van de Veluwe. Onze perfect samengestelde trektocht biedt jou en je trouwe viervoeter de ultieme gelegenheid om samen de prachtige Veluwe te verkennen.


Wat kun je verwachten tijdens deze avontuurlijke tocht?

Je hoeft alleen maar te genieten van de omgeving en je paard, wij zorgen dat alles is geregeld, zoals;

De route: Uiteraard zorgen wij voor de prachtige routes over de Veluwe. Wij zorgen ervoor dat je niet verdwaald en bezig moet zijn met de route. 

Overnachting: We begrijpen dat zelfs de meest avontuurlijke ruiters en hun trouwe metgezellen af en toe wat rust nodig hebben. Daarom bieden we overnachtingen voor zowel jou als je paard op de prachtige locaties. Voor je paard is er een paddock beschikbaar (mocht een stal noodzakelijk zijn, vermeld dit dan van te voren!)

Hapje & drankje: We kunnen natuurlijk niet rijden zonder een gevulde maag. Dus ontbijt, lunch en diner is inbegrepen alsmede de bijbehorende drankjes. Voor het paard zorgen wij voor hooi en water.

Bagage: Maak je geen zorgen over het sjouwen van zware bagage. Wij zorgen voor het vervoer van je bagage.

Deskundige begeleiding: Rianne & Anneke staan klaar om je te begeleiden op deze trektocht. Ze delen niet alleen hun kennis over de Veluwe, maar zorgen er ook voor dat jij en je paard veilig en vol vertrouwen de trektocht kunnen maken.

ANWB service voor paarden: Bij Top Horse Training begrijpen we dat het welzijn van je paard voorop staat. Daarom bieden we een soort 'ANWB-service' voor paarden. Mocht je paard onverhoopt kreupelheid ervaren, dan zorgen wij ervoor dat ze, indien nodig, worden opgehaald.

Klein en Intiem: Om ervoor te zorgen dat elke deelnemer de aandacht krijgt die ze verdienen, houden we de groep bewust klein. Met maximaal acht personen (exclusief begeleiding) creëren we een intieme en gezellige sfeer.


Kortom inclusief:

- Begeleiding

- Overnachting mens en paard

- Ontbijt, lunchen diner & hooi en water voor het paard

- Vervoer bagage

- ANWB voor de paarden (bij kreupelheid worden ze opgehaald)

- Maximaal 8 personen


Schrijf je vandaag nog in voor dit unieke avontuur en zadel je paard voor een tocht vol vriendschap, ontdekking en plezier!€ 749,-

TOP HORSE MIDDAG

18 mei 2024

15 juni 2024

27 juli 2024

19 oktober 2024


Deze middag leer je spelenderwijs je paard bekend te maken met natuurlijke hindernissen. Dit doen we op het crossterrein "de vijfsprong" in Lunteren.


We starten aan de hand, om zo jou en je paard wegwijs te maken in, tussen en over de hindernissen. Denk aan water, op- en afsprongen en veel hoogteverschillen. Door middel van de obstakels en hindernissen werken jij en je paard aan het onderling vertrouwen. Daarna is de mogelijkheid om de hindernissen vanuit het zadel te nemen, maar als je liever met beide benen op de grond blijft staan kan dat natuurlijk ook.


Praktische informatie:
* Praktijkles
* Koffie/thee, wat lekkers
* Meekijken bij andere deelnemers
* Op het crossterrein in Lunteren

* 13.00-16.00 uur


€ 69,-

schriktraining

23 maart 2024

29 juni 2024

10 augustus 2024

*Je leert jouw paard door moeilijke situaties heen te helpen.

*Je werkt in een afwisselende setting met uitdagende situaties.

*Aan het einde van de training heb jij én je paard meer vertrouwen.

*Volledige verzorgde ochtend of middag.

*Totaal 2 uur waarvan een half uur theorieles en 1,5 uur praktijkles.
*Minimaal 4 deelnemers

€ 75,-

Enkele reacties van deelnemers

"Wat ik heerlijk vind aan zo’n 2 daagse, is dat je met meerdere deelnemers bent en ieder heeft weer een andere weg of opleiding met zijn paard bewandelt, waardoor je allemaal op je eigen niveau bezig bent en van elkaar kunt leren. 

Een absolute aanrader!" 

Trainingsweekend 
Heerlijk Crossles gehad van Tophorsetraining. Mooie manier om te zien hoe ver je bent in de samenwerking en hoe de vertrouwensband en connectie met je Paard ervoor staat..  en wat vond hij het leuk!

Top Horse Middag

"Afgelopen Paasweekend ben ik met allebei mijn merries in Lunteren geweest voor een Tophorseweekend. Even 2 dagen onderdompelen in de kennis en kunde van Rianne Top. Graag wilde ik werken aan meer connectie en zachtheid van mijzelf versus een stukje activiteit en vooral reactiviteit van mijn oudste merrie. Met mijn jongste wilde ik graag een fijne ontspannen start maken met het zadelmak maken. 

Door fijne tips zijn we hier ruimschoots in geslaagd. Wat ik heerlijk vind aan zo’n 2 daagse, is dat je met meerdere deelnemers bent en ieder heeft weer een andere weg of opleiding met zijn paard bewandelt, waardoor je allemaal op je eigen niveau bezig bent en van elkaar kunt leren. 

Een absolute aanrader!"

Trainingsweekend
"Samen met mijn paard Sandro gingen ik 2 leerzame dagen tegemoet. Sandro en ik kennen elkaar nog niet zo lang. Sinds 2 januari is hij bij ons op stal gekomen en 15 &16 april hadden we de trainingsdagen bij Rianne. In deze twee dagen gingen wij werken aan de connectie met elkaar. Sandro vind het moeilijk om goed contact met mij te zoeken. Zelf heb ik geleerd om rustig te blijven, rustig in mijn beweging te zijn. Dat vind ik alsnog lastig ben erg geneigd om snel te willen zijn waardoor ik verkeerde signalen geef aan sandro. Daardoor verliest Sandro snel zijn focus, en is onze connectie ook weg. Rianne heeft ons daar erg in geholpen. Als ik nu aan het trainen ben hoor ik Rianne al zeggen rustig lopen, tempo terug, uit ademen en nog veeeel meer haha. Wat wij in twee daagjes tijd hebben geleerd en waar we de komende tijd ook zoet mee zijn is erg waardevol. Ben ontzettend blij dat wij gegaan zijn. Prettige sfeer, gezellig mensen, allemaal dezelfde passie, veel geleerd van elkaar en natuurlijk veel geleerd van de lessen die we hadden."
Trainingsweekend

"Het afgelopen half jaar heb ik lessen gevolgd bij Rianne, tijdens het paastrainingsweekend was er tijd om te verdiepen en door te pakken. Ik wilde graag verdieping in het grondwerk, meer leren over zachtheid en verbinding. Haar lessen zijn voor de samenwerking tussen mijn paard en mij leerzaam, maar ook voor mij als persoon. Rianne is opmerkzaam en voelt dingen haarfijn aan. Door haar lessen ben ik me steeds weer bewuster van mijn houding en energie.

Rianne heeft me geholpen met het beleren van mijn jonge ruin. Haar manier van werken met paarden, kennis en persoonlijkheid maken van elke les weer een feestje."

Trainingsweekend