ERVARINGEN

Op deze plek vind je ervaringen van anderen die zij hebben opgedaan tijdens de lessen, trainingen of events.

Recensie tophorse training

Sinds dit najaar ben ik bij Rianne aan het lessen. Mijn stalgenootje had haar aangeraden en wat een goed advies was dat! In de lessen werken we eraan om de reacties van mijn merrie steeds zachter te maken en de verbinding tussen haar en mij steeds beter. Eerst via grondwerk en straks ook vanuit het zadel. In korte tijd merk ik al heel veel verbetering. Zowel in de training, als ook in de gewone dagelijkse omgang (uit de wei halen, over het erf wandelen, etc) is mijn merrie zachter en meegaander geworden en komt haar gevoelige, meewerkende kant steeds meer naar de voorgrond. De lessen van Rianne zijn voor mij elke keer een kadootje. Rianne heeft ontzettend veel kennis. Ze is scherp en opmerkzaam, niets ontgaat haar. Ze observeert nauwkeurig en gaat dan samen met ons aan het werk met wat er beter kan: steeds weer ‘een laagje van de ui afpellen’. Tegelijkertijd legt ze duidelijk uit hoe de dingen die we nu doen, zich verhouden tot het hogere doel dat we willen bereiken. Doordat Rianne de lat hoog legt en je helpt om het niet half, maar écht goed te doen, heb ik het gevoel dat ik heel veel uit één les kan halen. Ze geeft haar aanwijzingen duidelijk en zorgvuldig en brengt ze met lichtheid en humor. Hierdoor kan ik het geleerde thuis in de trainingen goed reproduceren en zijn haar lessen ook gewoon ontzettend leuk. We gaan dan ook altijd huiswaarts met een heleboel handvatten om verder te trainen en met nóg meer zin in de volgende les!

Vera

Recensie tophorse training
Mijn paard heeft enkele maanden bij Rianne in training gestaan onder andere vanwege zijn angst voor mensen. Na die maanden kreeg ik een ander paard terug. Rustiger en geïnteresseerd in mensen. Inmiddels zijn we een jaar verder en krijgen mijn paard en ik nog steeds les van Rianne. Heel fijn, omdat ze mijn paard goed kent door de tijd dat hij bij haar in training stond. Rianne kijkt goed naar wat zowel mijn paard als ik nodig hebben om verder te komen. Ze geeft constructieve feedback. Haar aanpak is zowel dier- als mensvriendelijk. Ik kijk weer uit naar de volgende les!
Jenny
Recensie tophorse training

Begin juli heb ik mijn paard Moortje een week naar Rianne gebracht omdat ik op vakantie ging en haarverzorgd, getraind en beoordeeld wilde hebben door Rianne. Door de Veluwetrektocht van een paar jaar geleden wist ik dat ze in goede handen wen en dat gevoel had ik dit keer meteen weer toen we aankwamen. Heerlijk schaduw in haar eigent paddockje en later in de week berichtjes die mij geruststelden, omdat de combi hitte en een exceemdeken mij zo dwarszaten.

De tweede dag heeft Moortje zelfs mogen meedoen met de crossmiddag, samen met Liesbeth die ik ook kende, en da was t een succes met mooie foto’s tot gevolg.

Ik hoop gauw weer naar Lunteren te gaan , wat een heerlijke plek en een topmeid, Rianne!

Dank!!!

Anneke
Recensie tophorse training

Ik kom al vier jaar bij Rianne met mijn paard Caro. Begin vorig jaar heeft hij een paar maanden bij Rianne gestaan om te revalideren van een peesblessuren. Recht’s voor de diepe buigpees die over de katrol loopt. En aan dat been heeft hij ook de hoogste klasse hoefkatrolontstekking.

Bij mijn thuis had hij al een poos apart gestaan op een klein stukje., waardoor hij heel wat energie en frustratie had opgebouwd. De staleigenaaresse kon niet omgaan met zijn uitspattingen, en ik zat opdat moment niet lekker in mijn vel. Ik was zo blij dat Rianne zei dat ik hem kon brengen. De beste keus die ik gedaan heb. Rianne heeft een goed team om haar heen. Joyce Mulder en Charlotte Willekens. Het was voor Caro belangrijk dat de opbouw goed zou lopen. Voor hem is het heel belangrijk dat de spieropbouw goed is. Hij heeft nog wat lichamelijke beperkingen, en dan moeten de spieren het opvangen. Rianne en Caro moesten even aan elkaar wennen, maar naar een paar weken had ik een ander paard. Volwassen en steeds mooier in zijn bespiering. Als dit allemaal niet zo goed was gegaan weet ik niet of Caro er nog was geweest. Nu nog zijn we lekker aan het rijden, en regelmatig gaan we naar Rianne om de puntjes op de i te zetten.

Liesbeth
Recensie tophorse training

I joined in with two Tophorsetraining events at the cross country location with my young 5 year old pony. I had never jumped on her, and she had never seen cross country obstacles. I found it an excellent opportunity with so much support and in a quiet and supportive environment to learn with my pony. It gave me so much confidence in my pony to see her work on the long line. Then with encouragement from Rianne I jumped my 1st jump on my new pony! i am naturally scared of jumping so it was a huge achievement for me. I enjoyed the 1st time so much i immediately signed up for the next event. A brilliant opportunity to train in a lovely atmosphere. I can’t wait to join you again.

Charlotte Bellamy
Recensie tophorse training

Ik had opeens een paar dagen vrij en oppas voor alle dieren thuis en brainstormend met Rianne over wat een goede volgende stap zou zijn voor mij en mijn paard Rose besloten we er een drie-daagse-training van te maken. Ik had me ingeschreven voor een spring clinic met Luca Moneta in oktober en twijfelde of we daar eigenlijk al wel aan toe zouden zijn. De week ervoor de springtraining opgepakt met Rose en dat gaf veel vertrouwen om nu de volgende stap te gaan zetten. Rose is een vurig en een fysiek en mentaal erg sterk paard met veel zelfvertrouwen. Ze is ook erg getalenteerd en ambitieus en moet echt aan het werk 1 Ik be zelf geen ervaren springruiter dus weet ik niet precies hoe ik Rose op het juiste pad kan brengen…maar Rianne weet dat wel !!! De week ervoor veel gewerkt aan gehoorzaamheid, precisie, doorpakken en rust en nu was het doel de crossbaan !! Volgens mij is de crossbaan, een groot open veld met vaste hindernissen, optakel en waterbakken, wel de grootste uitdaging voor mij en Rose. De weidsheid, de afleidingen (paarden, fietsers, trackers..) de obstakels….een mooie optelsom om van mijn paard een onbeheersbaar dier te maken….

De eerste dag van de drie-daagse in de bak getraind, springen, wat hoger, wat snellere wending, wat eer galopperen, wat eer vaart en lekker hard werken. Rose werkt goed mee, voelt beheersbaar en fijn, ik heb controle en voel me veilig. Ik draag wel voor het eerst in mn leven een cap, toch wel een goed idee! De instapeis voor de clinic is 95 cm springen, no probleem !

Dag twee in de trailer naar de crossbaan. Meteen veel energie, veel afleiding, veel stress en ontploffingsgevaar. Rustig begonnen op een afgezet stukje, eerst ernaast, toen erop en steeds een weg vinden om haar aan het werk te zetten en de verbinding weer te maken. Soms door ‘level the energy’ en haar tempo te spiegelen en snel links-rechts te buigen, te wenden, achtjes draven, steeds onverwachte keuzes maken en dat hielp! na een kwartiertje werd het geheel wat meer verbonden en onder controle. En steeds als ik dacht, zo, we zijn weer even ergens, bedacht Rianne de volgende stap, geen tijd om uit te rusten haha. Rianne coaches, geeft me vertrouwen, blijft heel positief en ondersteunend en blijft vooruit denken; wat is het doel, waar gaan we naartoe, waar moeten we doorheen.

De waterbak gaf vervolgens een echte discussie; 15 minuten lang was Rose in verzet, soms even op het randje van niet leuk meer, maar dor de rust en helderheid ging ze erin en was daarna het hele probleem compleet opgelost. De waterbak was natuurlijk op zich het probleem niet….

De volgende dag waren we beiden benieuwd waar we het op zouden kunnen pakken. De sessie op het afgesloten stuk was korter en we konden veel sneller nu aan het werk. Door gebruik te maken van de obstakels in het terrein als mikpunt kon ik Rose het hele veld door manoeuvreren. Soms ook Rianne gebruikend als mikpunt (brilliant idee !)

Uiteindelijk konden we in een beheerst gallopje de hinddernissen nemen, wenden en keren en rustig ademen. De laatste waterbak was feest; nu was Rose compleet bij me, had ik veel plezier, veel vertrouwen en kon ik voelen en zien waar we naartoe kunnen gaan groeien. Ik zie ons onze eerste cross rijden, volle galop, met groot gemak alle obstakels nemen en veel plezier hebben. Rianne helpt ons om de volle potentie te gebruiken, om ons als team te verbinden en dat te kunnen gaan doen waar Rose en ik heel blij van worden ! Ze begrijpt de moeilijke punten, ze begrijp mijn vragen en ze begrijpt heel erg goed hoe Rose in elkaar zit. Ze heeft ons deze drie dagen een enorme stap vooruit geholpen. Niet alleen technisch maar vooral ook in vertrouwen, in de volgende stap nemen. We zijn weer op een volgend niveau beland en dat voelt heel erg gaaf !

De dagen erna merk ik dat we veel geleerd hebben; ik durf meer van haar te vragen, vertrouw meer op haar en ben een betere leider voor mijn paard waardoor zij ook veel beter presteert en werkt !!! Op naar de clinic dus !

Esmée Olthuis
Recensie tophorse training

Nu het savonds weer vroeg donker is, besloten wij met de trailer naar de les te gaan. Maar helaas kreeg ik mijn paard niet op de trailer. Na veel goede verhalen over Rianne gehoord te hebben, heb ik haar gelijk om hulp gevraagd. Gelijk met de eerste sessie had Rianne hem al ontspannen in de trailer staan. Daarna zelf mogen oefenen hoe ik handiger kon worden met het trailer laden. Tegenwoordig gaan we met veel plezier en vertrouwen met de trailer naar de les.

Eline

Recensie tophorse training

Sinds april ben ik de trotse eigenaar van een mooie Spaanse schimmel Yaco en met als doel elkaar beter te leren kennen, heb ik ons ingeschreven voor de tophorsetraining bij Rianne. Dat bleek een hele goeie keus, door samen ‘puzzels’ op te lossen zoals door de waterbak gaan (waar kabouters wonen ;-), boompje springen, piano op en af, heb ik gezien dat Yaco eenmaal uit zijn schulp een paard is dat graag zijn benen strekt en te allen tijde ook rekening zal houden met mij. Rianne heeft ons daarbij op een hele duidelijke en rustige manier begeleidt en de trainingsomgeving plus andere cursisten maakten het een perfecte ochtend! Niets moet en alles mag is duidelijk iets wat bij deze training voorop staat en dat maakt dat elke combinatie op maat door gecoacht wordt. Een fijne ervaring waar ik van nageniet mede dankzij de prachtige foto’s die gemaakt zijn door Wendy en ik afgelopen week toegezonden kreeg. We doen graag een volgende keer weer mee!!

Marit
Recensie tophorse training

Mijn Schwarzwalder fuchs Sam had al jaren niet meer voor de wagen gestaan omdat ik hem alleen maar onder de man reed. Ik was benieuwd of hij weer voor de wagen kon, maar durfde dat niet alleen uit te proberen. Ik heb Rianne ingeschakeld om hem samen weer netjes een opfriscursus te geven. De tweede keer liep hij alweer zoals vanouds braaf en met veel plezier voor de wagen!

Suzanne
Recensie tophorse training

Drie jaar geleden kochten wij een grote kwpn ruin, zonder veel trailer ervaring. In deze drie jaar heeft hij zeer regelmatig (gemiddeld zo’n 1 a 2 x in de week) in de trailer gestaan maar nooit van harte… Het bleef altijd een beetje gedoe, altijd lijnen langs de klep, nooit spontaan ineens er in, hij bleef het spannend vinden. Onder het rijden of wachten in de trailer was nooit een probleem, puur het inladen. Tot hij voor een maand geleden er helemaal niet meer in wilde. Ondanks onze ruime ervaring met paarden wisten wij het ook even niet meer. Toen maar besloten er eens iemand bij te halen die daar ruime ervaring mee had. Rianne gebeld en twee dagen later was ze er. En wat ons niet gelukt was, had zij binnen drie kwartier voor elkaar – een x of 6 rustig de trailer in! Natuurlijk nog niet totaal in ontspanning maar wat een verademing. Nadat Rianne nog twee maal geweest is, hebben we nu een paard die in alle rust, ontspannen de trailer in stapt! Zonder lijnen, zonder gedoe, zonder het schot opzij te zetten. Achteraf gezegd hadden we dit natuurlijk veel eerder moete doen. Zeer dankbaar voor haar rust en geduld en duidelijkheid. Ook wij hebben er zeker veel van opgestoken! En mocht er nog een “probleem” zijn, zullen we zeker niet aarzelen om haar hulp in te schakelen.

Erna
Recensie tophorse training

Wat fijn om door Rianne zo’n goede begeleiding te krijgen! Haar vertrouwen, geduld en kundigheid hebben van mij en mijn Bart en topteam gemaakt! Onze lessen van haar zijn elke keer weer geweldig.

Sandra van Elten

Benieuwd wat ik voor jou en je paard kan betekenen?